Asiavision sa zrejme uskutoční už na budúci rok!

Ako včera informovala stránka eurovision.tv, Ázijsko-pacifická vysielacia únia (ABU), ktorá je sestrou Európskej vysielacej únie, chce odštartovať v roku 2012 obdobnú piesňovú súťaž akou je v Európe Eurovision Song Contest. Aj keď tieto plány sú známe dlhodobo, až teraz sa zdá, že projekt skutočne dostane zelenú.


Projekt, ktorý zatiaľ médiá neoficiálne označujú ako "Asiavision", bol zatiaľ vždy len nápadom, ktorý pri realizácii sprevádzali rôzne problémy a preto bol vždy odložený. Zmena prišla až včera, po skončení valného zhromaždenia ABU, ktoré sa konalo v indickom Dillí.

Po skončení rokovaní totiž miestne médiá zverejnili informáciu, že predstavitelia ABU sa v roku 2012 rozhodoli definitívne uskutočniť televíznu piesňovú súťaž v štýle Eurovízie. Prvý ročník súťaže by sa mal uskutočniť v juhokórejskom Soule. Taktiež bol zvolený výkonný riaditeľ projektu, ktorým sa stal Kenny Kihyung Bae z kórejskej televíznej spoločnosti  KBS. Bude mať na starosti uviesť celý projekt do života a zabezpečiť jeho bezchybnú realizáciu.

Bae pripomenul, že súťaž zatiaľ nemá oficiálne meno. Podľa kuloárnych informácií je však naklonený k tomu, aby šou niesla názov Asiavision Song Contest. Taktiež v tlačovej správe uviedol, že v máji 2012 sa osobne zúčastní finále Eurovízie v Azerbajdžane a bude sa snažiť zachytiť čo najviac dôležitých bodov, ktoré mu pomôžu pri organizácii ázijskej odnože. Sľúbil tiež, že víťazov nadchádzajúceho ročníka Eurovision Song Contest pozve ázijské finále.

Podľa ABU bude program aj skôškou pre medzinárodné hlasovanie, pretože v členských krajinách únie žije okolo 3 miliárd potencionálnych divákov.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 
EurovisionSK - © Články na webe sú autorským dielom vo výhradnom vlastníctve EurovisionSK.com, ich kopírovanie bez súhlasu nie je povolené.