KAUZA: MIRO ŠMAJDA

Aktuálnou tému, ktorá momentálne vládne eurovíznemu svetu je opäť Slovensko, bude nás reprezentovať Miro Šmajda, alebo nie?! Viac informácií nájdete v pokračovaní.

Určite všetci viete, že Rozhlas a televízia Slovenska v stredu 16.11. zverejnila informáciu, že Slovensko sa do budúcoročnej Eurovízie definitívne zapojí. V tlačovej správe však RTVS uviedla aj meno interpreta, ktorý nás mal na nadchádzajúcom ročníku Eurovision Song Contest v Baku reprezentovať. Mal to byť spevák Miro Šmajda, ktorý sa stal známym vďaka účinkovaniu v prvej Česko Slovenskej SuperStar.

Už o dva dni neskôr bola táto tlačová správa stiahnutá vedením RTVS a samotný manažment Mira Šmajdu, kontaktoval web escportal.cz, ktorý informoval o nedorozumení. Kde je teda problém?


Problém možno tkvie v peniazoch, tak ako tento rok aj budúci rok si musí náklady spojené so súťažou interpret zaplatiť sám. Z nášho zdroja vieme, že potrebný dvojtýždňový pobyt v Baku by nášho reprezentanta mohol vyjsť až na 20 000 EUR.

"Do podpisu zmluvy s interpretom sa k ďalším otázkam ohľadom Eurovízie nebudeme vyjadrovať. Neskôr môžeme dať viac informácií." odpovedal na otázky nášho webu hovorca RTVS Richard Šümegy.

Slovensko sa na poli eurovízneho diania opäť ukázalo ako nespoľahlivý zdroj "oficiálnych" informácií, ktorý jeden deň ničo oznámi a na ten ďalší to dementuje. Netešme sa teda ani z toho, že RTVS oznámila, že do Eurovízie sa zapojí. U nás už nie je nič isté... O ďalších nových informáciách vás budeme informovať.

6 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Slovensko je brané zahraničím ako neseriózne, keďže vypustilo von oficiálnu správu skôr, než sa vôbec stane oficiálnou. Pokiaľ sa nakoniec dohodnú a Šmajda pôjde na Eurovíziu, budem mu držať palce! Po tejto blamáži by to veru nemal ľahké ani náhodou ...

Anonymný povedal(a)...

RVTS v tejto veci úplne zlyhala a ukázala sa ako neseriózne médium. Vypustí do sveta - áno do celého eurovízneho sveta tvár Mira Šmajdu bez podpisu zmluvy. Chcela pritlačiť Šmajdu k múru a prinútiť ho podpísať nevýhodnú zmluvu? Divné praktiky, ale na Slovensku je samozrejme všetko možné. Za tie prachy účasť na Eurovízii nestojí. Nech už konečne zoženú sponzora a postarajú sa, aby Šmajda skutočne na Eurovízii vystúpil, keď ho už verejne znemožnili...

Anonymný povedal(a)...

Už vloni Miro figuroval mezi interprety. Nakonec se ukázalo, že to měla být skladba Loneliness. Vůbec potom nechápu, proč tam nemohl být. Už vloni by to byla v těch eurovizních popinách obrovská změna, protože ta skladba je výborná! Pokud je to tak, že i letos přišel s něčím dobrým, tak nechápu, kde je problém! Pokud jde o výbornou skladbu, tak se snad na tohle peníze najdou! Nebo se na jeho místo tlačí někdo jiný? Miro je výborně akceptován na všech eurovizních servrech. Kdo bude vypadat nakonec jako ten hlupák? Neskutečné, jak se na Slovensku k tomu klukovi chovají a tohle je vrchol!

Perunka povedal(a)...

Mňa by zaujímalo, či RTVS Mira už oficiálne nahlásila EBU (či komu), alebo len nejaký príčinlivý chumaj to vypľul von, bez ešte podpísanej zmluvy, podobne ako pred nedávnom, že Slovensko sa nezúčastní a následne na to prišlo dementovanie tejto "dôveryhodnej správy".A či sa nejedná stále o toho istého čudáka. A Miro by mal ísť, je to jedna z najlepších možností! Dúfam, že tam nepošlú zas TWiins, boli dobré, ale stačilo.

Anonymný povedal(a)...

Ak mám byť úprimný, Miro Šmajda by bol dobrý kandidát na Eurovíziu, pretože na mňa pôsobí ako európsky/ svetový typ, ktorý aj má tieto ambície preraziť do zahraničia. Spievať vie, dobre vyzerá, angličtinu tiež - žiaden problém. Je to však na konkrétnom interpretovi, teraz na Mirovi, či do toho pôjde alebo nie. Rozumiem, že všetci jeho fanúšikovia si to želajú a už ho tam vidia, no nie je to také jednoduché - Áno alebo Nie. Ak sa tam už niekto vyberie, musí byť pripravený na prezentáciu nielen jednej pesničky. Ak tam už niekto pôjde, predpokladám, že bude z toho chcieť niečo mať. Platiť totiž tučnú sumu Eur z vlastného vrecka len tak pre prezentáciu Slovenska nepôjde nikto - to si povedzme na rovinu!!! Je to finančne náročne, a i TWiins myslím do toho išli kvôli vlastnej prezentácii v zahraničí - to bola podstata. Netvrdím teraz, že Miro na to nemá ... držím mu samozrejme palce, ak sa dohodne s RTVS! Ak nie, nebudem to zazlievať ... však o rok sa to môže skúsiť opäť, keď bude situácia trochu iná ... Všetko je totiž len a len na ramenách interpreta ... a to po všetkých stránkach ... na nikom inom. No a kauza, že to, že ide Miro a pritom to nie je na 100% je pre nás ako krajinu dosť zlý obraz - doslova trapas a zlý začiatok pre najbližší ročník Eurovízie ...

15davy09 povedal(a)...

Chcel by som sa opytat ci neviete ake podmienky su na vytvorenie OGAE klubu??? co poviete na OGAE Slovakia???? Ďakujem

Zverejnenie komentára

 
EurovisionSK - © Články na webe sú autorským dielom vo výhradnom vlastníctve EurovisionSK.com, ich kopírovanie bez súhlasu nie je povolené.